Site İçi Arama

solunum cihazı

Site içerisinde arama sonucu 16 sonuç bulundu.

İÇERİK

SGK Ödeme Listesi


Detaylı Bilgi

HABERLER

Solunum Cihazı

Solunum cihazı, diğer adıyla ventilatör kronik solunum yetmezliği tedavisinde kullanılmaktadır. Evde uzun süreli mekanik ventilasyon yapılması solunum yetmezliği tedavisinde oldukça önemlidir. Özellikle göğüs duvarı ve nöromusküler hastalıklar açısından solunum cihazı yaygın şekilde kullanılmaktadır. ALS hastalarında kullanılan ventilatör sayesinde hastalara iki türlü solunum desteği verilir.

Non invaziv mekanik ventilasyon: Hastanın solunum borusuna delik açılmadan sadece maske yardımıyla solunum desteği veren cihazın kullanılması

İnvaziv mekanik ventilasyon: Solunu borusuna delik açılarak yani trakeostomi yapılarak, deliğe yerleştirilen kanül sayesinde solunum desteği verecek solunum cihazının kullanılması

Ev tipi invaziv mekanik solunum cihazının belirlenmesi

  • Hastanın solunum düzenini sağlayan MV parametrelerinin belirlenmesi gerekir
  • Solunum cihazının güç kaynağı açıklanmalıdır.
  • Solunum cihazında olması istenen alarm ve uyarı sistemler tespit edilmeli, alarm limitleri en uygun şekilde ayarlanmış olmalıdır. Yani elektrik kesilmesinde, oksijen yetersizliğinde, hastanın cihazdan ayrılması halinde, yüksek basınçta, pil gücü, şarj düzeyi gibi sistemler istenen şekilde olmalıdır.
  • Solunum cihazıyla birlikte yedek ventilatör sağlanmalı, arıza olduğunda sorun giderilinceye kadar acilen yedek solunum cihazının kullanılabilmesi mümkün olmalıdır.

Hastaya uygun olacak solunum cihazı türü ve parametrelerinin bu alanda uzman bir nörolog ya da göğüs hastalıkları uzmanı tarafından belirlenmesiyle, hastaya bu solunum cihazı hastanede hatta yoğun bakım servisinde en az 48 saat süreyle denenmelidir.

Bu süreçte cihazın hastaya uygunluğu ve hastanın da cihaza uyum sağlaması mümkün olur. Hastalarda tespit edilen parametreler uygulanmış olsa da, bazen farklı solunum cihazlarında sorun gelişebilir. Bu nedenle birden fazla solunum cihazı denenmesi gerekebilir. Evde solunum desteği uygulanacak hastalarda, aile doktor ve hastayı takip eden hemşirenin olması daha başarılı bir uygulama yapılmasını sağlar.


Detaylı Bilgi

Solunum cihazı hakkında bilinmesi gerekenler

Cpap ve Bipap solunum sorunu bulunan hastalarda kullanılan solunum cihazlarıdır.

BIPAP (Bilevel positive airway pressure)

CPAP (Continuous Positive airway pressure)

Bu iki cihaz dışarıdan solunum yardımı alınması için kullanılır. Solunum cihazları sadece ALS sorununda değil, kronik akciğer hastalığı, uyku apnesi gibi pek çok solunum sorununda kullanılabilir. Burada hedef solunum nedeniyle yeterince oksijen alamayan hastalar için, mekanik solunum desteğinin sağlanmasıdır. ALS hastaları için genellikle BIPAP tipinde olan solunum cihazı kullanılmaktadır. Bunun nedeni bu hastaların özellikle geceleri kendiliğinden soluk alıp verme yeteneğini zaman içinde kaybetmesinden kaynaklanır. BIPAP solunum cihazı bu durumda kendiliğinden devreye girerek, hastanın solunum gereksinimini sağlar. Solunum refleksine cevap vererek, hastaya yardımcı olurlar. Bu özellikleri bulunan cihazla BIPAP S/T cihazlar olarak tanımlanır. Bunlar hastalara otomatik solunum yaptırır.

Yapay solunum yani mekanik ventilasyon 2 şekilde yapılabilir;

Non invaziv yani maske yoluyla

İnvaziv yani nefes borusuna gırtlaktan bir takılarak yapılır. Bu küçük bir cerrahi işlemle hastanın gırtlağına delik açılmasıyla gerçekleşir.

Hastalarda hangi yöntemin uygulanacağına bu konuda uzman bir doktor karar verebilir. Heyet raporu olursa, solunum cihazları sosyal güvenlik kurumu tarafından karşılanabilir. Ancak tedaviden sonra cihazların kuruma iade edilmesi gerekir.


Detaylı Bilgi

Oksijen Konsantratörü Nedir?

Oksijen Konsantratörü Nedir ve Ne İşe Yarar?

Oksijen konsantratörü (bazen “oksijen jeneratörü” olarak da bilinir), oksijen ihtiyacı olanlara oksijen vermek için kullanılan tıbbi bir cihazdır. İnsanların kanlarında düşük oksijen seviyelerine neden olan veya sonuç veren bir durumları varsa buna ihtiyaç duyabilir. Oksijen konsantratörleri normal olarak doktor tavsiyesi üzerine reçete edilerek elde edilir. Oksijen konsantratörleri (yoğunlaştırıcıları) bir elektrik prizine veya bataryaya takılarak güçlendirilir. Eğer yoğunlaştırıcı elektrikli bir batarya ile çalışıyorsa, bu batarya bir prize takılarak şarj edilmelidir. Birkaç parça bir kompresör, elek yatak filtresi ve devre kartları dahil bir yoğunlaştırıcıyı oluşturur.
Bir oksijen konsantratörü bir sıkıştırma aparatına sahiptir, ancak sıkıştırılmış oksijen veya bir oksijen tankı ile karıştırılmamalıdır. Bir tankın dağıttığı belirli bir oksijen miktarına sahip olmasına rağmen, bir yoğunlaştırıcı havada süzülür, sıkıştırılır ve sürekli olarak hava verir. Hava beslemesi asla bitmeyez. Sıkıştırılmış havayı yeniden doldurmak yerine, yoğunlaştırıcının sadece güce sahip olması gereklidir.

Oksijen Konsantratörü Nasıl Çalışır?

Bir oksijen konsantratörü, bir pencere klima ünitesi gibi çalışır: dışarıdaki havayı alır, onu değiştirir, filtreler ve yeni bir formda oksijen olarak sunar. Bir oksijen konsantratörü hava alır ve kanındaki oksijen seviyesi düşük olması nedeniyle tıbbi oksijen gerektiren kişiler tarafından kullanılmasını sağlar.
Tıbbi Oksijen Güvenle Nasıl Kullanılır?
Oksijen Tankı Nedir?
Oksijen tankları, basınçlı bir kapta oksijen veya sıvı oksijen tutan bir tip depolama sistemidir. Bir oksijen tankının boyutu ve görünümü, kullanıldığı yerde ve hareketlilik gereksinimlerine bağlı olarak değişebilir.
Medikal Terapi’de Oksijen Tüplerinin Kullanılması
Oksijen terapisi, doktorların reçete ettiği oksijeni tanımlamak için kullanılan terim, tıbbi oksijen tüpü ve uygun bir solunum cihazı gerektirir. Doktorlar acil servislerde oksijen tedavisi, cerrahi işlemler sırasında ve tıbbi bir durum için oksijen gerektiren hastalar için uzun vadeli olarak kullanırlar.
Uzun süreli oksijen tedavisi aşağıdaki tıbbi durumlar için gerekli olabilir:
Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı
Pulmoner Hipertansiyon
Konjestif Kalp Yetmezliği
Kistik fibroz
Akciğer kanseri
Alfa 1
Oksijen Verme
Oksijen tüpünden bireye oksijen alınması genellikle maske veya burun kanülü gerektirir. Maske ve burun kanülü genellikle bir hortum vasıtasıyla depoya bağlanır. Daha sonra bir kişinin yüzüne ağız ve burun üzerinde bir maske yerleştirilir. Burun kanülü doğrudan burun delikleri içine yerleştirilir.
Oksijen tüpleri basınçlı oksijen bulunduran konteynırlar olmasına rağmen, çeşitli farklı ortamlarda ve durumlarda kullanılırlar. Tıbbi oksijen tüpünün uygun kullanımı ve boyutları, doktorun en uygun olduğunu belirlediği tüpün boyutuna göre değişecektir.
Medikal Oksijen Tüpünün Güvenliği
Ev ve portatif oksijen depolarını kullanan pek çok hasta, tankların depolanmasının güvenliğini merak etmektedir. Tankların kullanılmasında ve depolanmasında özen gösterildiğinde, yangın ve diğer tehlikeler en aza indirgenir.

Oksijen Konsantratörünün Tarihçesi

Geçmişten günümüze gelen oksijen konsantratörünün tarihçesini hiç merak etmiş miydiniz ? Tıbbi amaçlar için oksijen kullanımı 1800’lü yıllardan beri sürerken, modern oksijen yoğunlaştırıcı teknolojisinin kullanımı oldukça yenidir. Günümüz oksijen depolarının oksijeni fiziksel olarak depolayan oksijeni günümüz oksijen yoğunlaştırıcıları ile çevreleyen havadaki oksijeni çekerek, hastalara teslim edildiğini görmek ilginçtir.
Oksijen ilk defa 1772 yılında İsveçli bir kimyacı olan Carl Wilhelm Scheele tarafından keşfedildi. Ancak İngiliz bir araştırmacı olan Joseph Priestley, 1774’te bağımsız olarak oksijeni buldu ve bulgularını Scheele’nin yayınlanmasından üç yıl önce yayınladı.
İlk olarak oksijen kullanımının 6 Mart 1885’de York, PA’da pnömoninin tedavisi için oksijen kullanan Dr.George Holtzapple tarafından yapıldığı kaydedildi. Sonrasında 1887’nin ilk dönemlerinde yeterli miktarda oksijen depolayan bir cihazdan bir kadın oksijeni kullandı.


Detaylı Bilgi

KATEGORİ

ANA SAYFA

Uyku apnesi, horlama ve uyku bozuklukları problemlerine yönelik çözüm sunan, akıllı kontrol sistemine ve son teknolojiye sahip cihazlar


Detaylı Bilgi

İLETİŞİM

Elifce Medikal | Uyku ve Solunum Cihazları | Unkapanı Fatih - İstanbul


Detaylı Bilgi

CPAP

CPAP cihazı, uyku apnesi hastalığında üst solunum yollarında oluşan tıkanıklığı engellemek için kullanılır.


Detaylı Bilgi

AUTO CPAP

Otomatik CPAP Taşınabilir Oksijen Konsantratörü ile Özel ve Kurum Hastalarına Kaliteli Hizmet


Detaylı Bilgi

BPAP

BPAP cihazları üst solunum yolları veya akciğer hastalıkları tedavi ürünleri


Detaylı Bilgi

AUTO BPAP

OTOMATİK BPAP cihazları üst solunum yolları ve akciğer hastalıkları tedavi ürünleri


Detaylı Bilgi

AUTO SV

AUTO SV ideal hava basıncını otomatik olarak gece boyunca en uygun tedaviyi sunmak için ayarlar.


Detaylı Bilgi

MARKALAR

Uyku Apne ve Solunum Cihazları Dünya Medikal Markaları


Detaylı Bilgi

Löwenstein

Löwenstein (WEINMANN) Acil Tıbbi Teknolojileri


Detaylı Bilgi

HİZMETLER

Uyku apnesi ve tedavisi konusunda etkin medikal cihaz satış servis bakım hizmetleri


Detaylı Bilgi

Evde Uyku Testi

Evde Uyku Testi ( Polisomnografi ) hastaya kendi evinde, kendi yatağında uyku analizi yapma olanağını tanımaktadır.


Detaylı Bilgi

Elifce Medikal

Elifce Medikal

Dünya medikal sektöründe yer alan Amerika ve Avrupada ki lider firmaların solunum ve uyku cihazları ekipmanları bayiliğini yapmaktadır. Firmamız, tecrübeli, uzman, dinamik kadrosuyla en iyi servisi vermek anlayışıyla başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye genelinde faaliyettedir. Türkiye'nin çeşitli illerindeki uyku laboratuvarlarına, uzman satış ekibi ve seçkin bayileri ile ürünlerini eksiksiz bir şekilde kullanıcılarına en mükemmel şekliyle ulaştırmayı hedef ve ilke edinmiştir.

Kurulmuş olduğu günden bu yana başarılı ve yayılımcı pazarlama stratejileri ile lider ve konusunda tercih edilen bir şirket haline gelmiştir  ve geri dönüşlerde % 99’a varan memnuniyet oranını yakalayan bir konumdadır. Buna bağlı olarak dünyanın en büyük medikal şirketlerinden olan RESMED, RESPIROX, BMC, Weinmann, AIRSTEP 'in bayiliğini başarılı ve özverili çalışması ile devam ettirmektedir. İçinde bulunmuş olduğu pazarda her yıl ilk tercih edilen olmayı kendine ilke edinmiştir. Elifce Medikal Uyku Apnesi | Solunum ve Uyku Cihazları Ekipmanı konusunda tecrübeli ekibiyle müşteri memnuniyetini her daim üst düzeyde tutmaktadır.


Detaylı Bilgi

Whatsap'tan Bize Yazın | Elifce Medikal
image

Vade Farksız

3 Taksit Ödeme İmkanı!
Sayfa Başı