Auto CPAP cihazıları sessiz ve kolay taşıma imkanı ile doktor tarafıdan teşhisi konulan tüm rahatsızlıklarınız için uygun cihaz ve maskelerimizle SGK anlaşmalı olarak ekonomik taksitli fiyat ödeme imkanı ile tüm uyku apnesi ve diğer rahatsızlıklarınız için uygun cihazlar.
BPAP SGK ödemesi ile kolay taşıma imkanı ile doktor tarafıdan teşhisi konulan tüm rahatsızlıklarınız için uygun cihaz ve maskelerimizle solunum, uyku, apne, oksijen ürünlerimizle SGK anlaşmalı olarak ekonomik taksitli fiyat ödeme imkanı.
Maske seçiminde en öncelikli ve önemli kriter doktorun önerdiği maske çeşididir. Etkin bir tedavi için hekiminizin önerdiği maske tipini tercih etmelisiniz. Birkaç farklı maske tipi mevcuttur. Bunlar: Nazal Maske Burun Yastıkçıklı Maske Ora-Nazal Maske Oral Maske Tüm Yüz Maskesi Nazal Kanül
Elifce Medikal Sağlık Hizmetleri, sağlık ve yaşam kalitesi üzerine ciddi olumsuz etkileri olan uyku hastalıklarının tespiti için yapılan testi hastaların evinde gerçekleştiriyor.
Uyku testi, birçok uyku hastalığı tanısının kesinleşmesi ve buna paralel olarak doğru ve etkin tedavi planlaması yapılabilmesi açısından tüm gece uykusunun çeşitli parametrelere göre kaydedilmesi ve değerlendirilmesidir.
Evde uyku testi ise bu testin hastanın uyumaya alışık olduğu, rahat hissettiği, gece yatmadan evvelki aktivitelerini yapabildiği bir ortamda gerçekleştirilmesidir.
Evde uyku testinde vücudun belli bölgelerine bağlanan elektrot ve sensörler aracılığı ile uyku evreleri, döngüsü, uykudaki hareketlilik ve vücut fonksiyonları kaydedilir. Elde edilen veriler, uzman doktorumuz tarafından değerlendirilerek teşhis konur.
Uyku hastalıkları bilgilendirme formunu doldurmak için lütfen tıklayınız
Inogen’in destekleyici oksijen kullanıcılarının yaşam kalitesini iyileştirme misyonu, 2001 yılında, sevilen bir Büyükanne olan Mae'nin oksijen tedavisi için reçetelendirdiği zaman başladı.
Ödül; İlk ürünümüz olan Inogen One, endüstri liderleri tarafından yaygın bir şekilde övgü aldı ve hastalardan, doktorlardan, sağlayıcılardan ve teknoloji topluluğundan büyük çapta ulusal tanınma sağladı:
Uyku Tedavisi APAP (Otomatik CPAP) Cihazı
Prisma serisi Uyku ve Solunum tedavi cihazları geniş ekranı ve akıllı ara yüzü sayesinde daha sezgisel ve hızlı kullanım sunar. Löwenstein Prisma SMART Plus APAP ile kesinlik, güvenirlik ve süreklilik uyku tedavinizin tanımı olacak.
İlk Bakışta Önemli Özellikleri
Löwenstein Prisma SMART Max uyku tedaviniz için ne sunuyor?
Geliştirilmiş Algoritma
Löwenstein (Weinmann) Prisma SMART Plus APAP (Otomatik CPAP) cihazı, Obstruktif ve Santral solunum olaylarını ayırt edilebilmesi ve raporlanması için kanıtlanmış bir teknoloji olan FOT teknolojisini kullanmaktadır. Obstruktif (Tıkayıcı) ve Santral (Açık Havayolu) apne ve hipopnelerin tespiti tedavin sürecinin takibinde ki önemli unsurlardan biridir. Bu sayede hekiminiz uyku solunum bozuklukları tedavinizi yakından ve detaylı olarak takip edebilir.
Cheyne-Stoke, RERA (Solunum Olayları İlişkili Uyanmalar), Obstruktif Apne, Santral Apne, Obstruktif Hipopne, Santral Hipopne, Horlama ve Akım Sınırlamalarını tespit eder. CPAP tedaviniz esnasında uygulanan tedavi basıncının etkinliğinin incelenmesini kolaylaştırır. Özellikle cheyne-stoke, RERA ve santral solunum olaylarının tespiti sayesinde hekiminiz gerek görmesi durumunda tedavi basıncında veya PAP tedavi modunda tekrar PSG testine ihtiyaç duymadan değişiklik yapabilir.
Löwenstein (Weinmann) özel otomatik cpap algoritması uyku apne tedavisinde horlama, akım sınırlaması gibi solunumsal olayların çözümüne odaklanan veya maske kaçağı, yüksek basınç sorunlarının ortadan kaldırılmasına yönelik basınç sabitliğine odaklanan, iki farklı APAP algoritması bulunmaktadır.
Standart Algoritma : Basınç Sabitleme Odaklı
Dinamik Algoritma : Solunumu Normalleştirme
Benzersiz ve özel Löwenstein Prisma APAP algoritması basınç değişimini seçilebilir olan iki farklı algoritmanın haricinde yaşanan şiddetli obstrüksiyon dönemi, Orta şiddetli obstrüksiyon dönemi veya yoğun akım sınırlaması dönemine göre de belirler. Apne, hipopne, horlama ve akım sınırlamaları gibi solunum olaylarının çözümü için basınç artışları daha hızlı olur. Ayrıca olaysız geçen dönemlerde basınç düşüşü solunum olaylarının tekrar yaşanmaması için APAP cihazının uyguladığı tedavi basıncı daha yavaş azalmaktadır.
Uyku tedavinizde yüksek basınçlarda istemsiz ağız açıklıklarının oluşması veya basınçtan kaynaklı rahatsızlıklar sebebiyle tedaviye ara verilmesi gibi durumlar ile karşılaşabilmektedir. Löwenstein softPAP özelliği ile nefes verme esnasında basınç değişimi 2 kademeli olarak ayarlanabilmektedir. Bu sayede CPAP cihazınızı kullanırken istemsiz ağız açıklıkları veya yüksek basınç kaynaklı rahatsızlıklar ortadan kalkacaktır.
Konfor Özellikleri
softSTART
Uyku solunum bozukluklarının ortadan kaldırılması için uyku laboratuvarlarında yapılan PSG ve titrasyon testi sonrasında tedavi basıncınız belirlenir. Bu basınç ile uykuya başlamak çoğu zaman zor olmaktadır. Löwenstein Prisma softSTART özelliği siz rahatça uyuyana kadar ayarlanan sürede tedavi basıncına ulaşır. Bu özellikte APAP başlangıç basıncını da ayarlamanız mümkün olduğundan düşük basınçta yaşanabilecek nefes darlığı hissini engelleyecektir.
autoSTART / autoSTOP
APAP (Otomatik CPAP) maskenizden ilk nefes alıp vermeniz ile uyku tedavi cihazınız otomatik olarak başlayacaktır ve aynı şekilde maskenizi çıkardığınızda da otomatik olarak duracaktır. Bu özellikle size cihazınızı yatağınızın yanında istediğiniz gibi konumlandırmanıza olanak tanımaktadır. autoSTART / autoSTOP özelliği APAP cihazı için konfor özelliği olsa da özellikle gece yaşanabilecek kısa süreli elektrik kesintilerinde cihazınzın tekrar çalışmasına ve uyku tedavinizin devamlılığı sağlanacaktır.
Tedavi Etkin
Solunum cihazı, diğer adıyla ventilatör kronik solunum yetmezliği tedavisinde kullanılmaktadır. Evde uzun süreli mekanik ventilasyon yapılması solunum yetmezliği tedavisinde oldukça önemlidir. Özellikle göğüs duvarı ve nöromusküler hastalıklar açısından solunum cihazı yaygın şekilde kullanılmaktadır. ALS hastalarında kullanılan ventilatör sayesinde hastalara iki türlü solunum desteği verilir.
Non invaziv mekanik ventilasyon: Hastanın solunum borusuna delik açılmadan sadece maske yardımıyla solunum desteği veren cihazın kullanılması
İnvaziv mekanik ventilasyon: Solunu borusuna delik açılarak yani trakeostomi yapılarak, deliğe yerleştirilen kanül sayesinde solunum desteği verecek solunum cihazının kullanılması
Ev tipi invaziv mekanik solunum cihazının belirlenmesi
Hastaya uygun olacak solunum cihazı türü ve parametrelerinin bu alanda uzman bir nörolog ya da göğüs hastalıkları uzmanı tarafından belirlenmesiyle, hastaya bu solunum cihazı hastanede hatta yoğun bakım servisinde en az 48 saat süreyle denenmelidir.
Bu süreçte cihazın hastaya uygunluğu ve hastanın da cihaza uyum sağlaması mümkün olur. Hastalarda tespit edilen parametreler uygulanmış olsa da, bazen farklı solunum cihazlarında sorun gelişebilir. Bu nedenle birden fazla solunum cihazı denenmesi gerekebilir. Evde solunum desteği uygulanacak hastalarda, aile doktor ve hastayı takip eden hemşirenin olması daha başarılı bir uygulama yapılmasını sağlar.
Cpap ve Bipap solunum sorunu bulunan hastalarda kullanılan solunum cihazlarıdır.
BIPAP (Bilevel positive airway pressure)
CPAP (Continuous Positive airway pressure)
Bu iki cihaz dışarıdan solunum yardımı alınması için kullanılır. Solunum cihazları sadece ALS sorununda değil, kronik akciğer hastalığı, uyku apnesi gibi pek çok solunum sorununda kullanılabilir. Burada hedef solunum nedeniyle yeterince oksijen alamayan hastalar için, mekanik solunum desteğinin sağlanmasıdır. ALS hastaları için genellikle BIPAP tipinde olan solunum cihazı kullanılmaktadır. Bunun nedeni bu hastaların özellikle geceleri kendiliğinden soluk alıp verme yeteneğini zaman içinde kaybetmesinden kaynaklanır. BIPAP solunum cihazı bu durumda kendiliğinden devreye girerek, hastanın solunum gereksinimini sağlar. Solunum refleksine cevap vererek, hastaya yardımcı olurlar. Bu özellikleri bulunan cihazla BIPAP S/T cihazlar olarak tanımlanır. Bunlar hastalara otomatik solunum yaptırır.
Yapay solunum yani mekanik ventilasyon 2 şekilde yapılabilir;
Non invaziv yani maske yoluyla
İnvaziv yani nefes borusuna gırtlaktan bir takılarak yapılır. Bu küçük bir cerrahi işlemle hastanın gırtlağına delik açılmasıyla gerçekleşir.
Hastalarda hangi yöntemin uygulanacağına bu konuda uzman bir doktor karar verebilir. Heyet raporu olursa, solunum cihazları sosyal güvenlik kurumu tarafından karşılanabilir. Ancak tedaviden sonra cihazların kuruma iade edilmesi gerekir.
PSİKOLOJİK FAKTÖRLER
Uykusuzluk eğilimi: Bazı kimseler stresli dönemlerde diğer kişilere göre daha kolay uykusuzluk yaşarlar. Diğerleri strese karşı başağrısı veya mide ağrısı ile cevap verir. Kişinin uykusuzluk geliştirmeye yatkın olduğunu ve bunun çok uzun sürmeyeceğini bilmesi, uykusuzluk gelişitiğinde onunla baş etmesinde faydalıdır.
Kalıcı stres: Aile problemleri, ciddi bir hastalığı olan bir evlat veya tatmin edici olmayan bir iş uyku problemlerine katkıda bulunabilir. Stres ile baş etmeyi öğrenmek uykusuzluğunuzu tedavi etmede yardımcıdır.
YAŞAM TARZI
Uyarıcılar: Kafein insanları uyanık tutar. Eğer geceleyin kahve içerseniz, uykuya dalmanızı engellemese dahi, uykunuz daha az dinlendirici olur. Nikotin de insanları uyanık tutar, sigara içiciler içmeyenlere gore daha uzun sürede uykuya dalarlar. Birçok ilaç içerisinde uyarıcı madde içerir. Bu ilaçlar arasında kilo verdiren ve alerji ve astım ilaçları yer alır. Bazı soğuk algınlığı ilaçları da uyarıcı içerir.
Alkol: Yatmadan önce içilen bir bardak şarabın uyumanıza yardımcı olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak alkol, çabuk uykuya dalmanızı sağlamakla birlikte, sizin tüm gece boyunca uyku içerisinde kısa sürelerle uyanmanıza neden olur.
Çalışma saatleri: Eğer vardiyalı olarak çalışıyorsanız, uyku problemine sahip olmanız daha olasıdır. Bu durum çalışma saatleri sürekli değişen kimseleri kapsar. Ayrıca gece veya sabah erken saatlerde çalışanları da içine alır. Hafta sonlarında dahi aynı programın sabit tutulması önemlidir. Bu, vücudunuzu belirli zamanlarda uyumaya ve diğer zamanlarda uyanık kalmaya programlamaya yardımcı olur. Her sabah aynı saatte uyanmak uyku şeklinizi sabitlemek için bir yöntemdir. Bir rutine sahip olmak önemlidir.
Egzersiz: Dinlenmenin ve sakin bir yaşam tarzının uykusuzluğu engellediğini düşünebilirsiniz. Aslında, çok az ya da hiç egzersiz yapmayan kimseler geceleri uykuya dalma güçlüğü yaşarlar. Düzenli egzersiz insanların daha iyi uyumasını sağlar. Egzersiz yapmak için en iyi zaman öğleden sonrasıdır. Yatma vaktine yakın egzersiz yapmayın. Yatma vakti ile eegzersiz sonrası kalp hızınızın yavaşlaması arasında en az iki saat bırakın.
Uyku hapları: Uyku hapları doktorunuzun kontrolünde kullanılmalıdır. Bazı uyku hapları, eğer her gün kullanılırlarsa, birkaç hafta sonra işe yaramaz hale gelir. Diğer yandan eğer aniden kullanmayı bırakırsanız, uykunuz bir süre için daha da kötü hale gelir. Bu problem uyku haplarını yavaşça azaltılarak kesme ile azaltılabilir.
ÇEVRESEL FAKTÖRLER
Ses: Yatak odasını mümkün olduğunca sessiz tutun. Yakın yerden geçen trafik, uçaklar, televizyon ve diğer sesler uyanmanıza neden olmadan da uykunuzu bozarlar.
Işık: Yatak odanızı karanlık tutmak için gölgelik veya kalın perdeler kullanın. Işık gözleriniz kapalı olsa dahi gözlerinize ulaşır. Işık uykunuzu dağıtabilir.
Eğer tüm gece kesintisiz olarak uyduğunuzu düşündüğünüz halde yorgun hissediyorsanız, tüm bu faktörler gözden geçirilmelidir.
NE ZAMAN yardım aramalıyım?
Eğer uykunuz bir aydan daha uzun süredir bozuksa ve sizin günlük işlevlerinizi bozuyorsa yardım arama zamanı gelmiştir. Doktorunuza başvurun ve bir uyku hastalıkları uzmanı ile görüşme isteyin. Tıbbi özgeçmişiniz, fiziksel muayene ve bazı kan testleri uykusuzluğun bazı nedenlerinin ortaya konulmasında faydalıdır. Yatak partneriniz ve diğer aile üyeleri sizin uykunuz hakkında değerli bilgilere sahip olabilirler. Onlara horlayıp horlamadığınızı veya uyku sırasında huzursuz yatıp yatmadığınızı sorun. Sağlık bakım uzmanınız da uykusuzluğun sizi gün içinde uykulu veya depresif yapıp yapmadığını veya yaşamınızı diğer şekillerde etkileyip etkilemediğini bilmek isteyecektir.
Uykusuzlukta bazen sadece bilgi verme ve eğitim ile düzelebilir. Bazı kimseler doğal olarak diğerlerinden daha az uyur. Herkesin sekiz saat uyuması gerekir düşüncesi yanlıştır. Kötü uyku alışkınlığına bağlı uykusuzlukta danışmanlık yardımcı olabilir. Diğer durumlarda, ilaçlar veya bir uyku bozuklukları merkezinde değerlendirme önerilebilir.
Eğer bir uyku bozuklukları merkezinde değerlendirilmeniz gerektiği söylendiyse, sizden bir veya iki hafta süreli uyuyarak ve uyanık dönemlerinizi g&ou
Uyku apnesinin üç ana tipi vardır:
Obstrüktif Uyku Apne (OSA)
Merkezi Uyku Apne (CSA)
Karışık uyku apnesi
Obstrüktif uyku apne; üst solunum yolunda olup, burun ve boğazda bir tıkanıklık nedeniyle akciğerlerine hava akışı durmasıyla oluşur.
Üst solunum yolu neden bloke olabilir:
Uyku sırasında kasların gevşemesiyle soluk yolu bloke olur ve hava geçişi durur.
Hava yolu daralması boyun çevresinde kalınlık.
İltihaplı bademcik veya diğer geçici nedenler.
Burun, boyun veya çene şekli gibi yapısal nedenler.
Santral Uyku Apne (CSA)
İnme
Santral Uyku Apnesi genellikle horlama ile karıştırılır ve bu yüzden fark edilmesi zordur.
Araştırmalar 4 Santral Uyku Apnesi olan hastaların 1’inde kalp yetmezliği olduğu ortaya çıkmıştır.
CSA ayrıca kalp yetmezliğinde ortaya çıkan Cheyne-Stokes Solunumu (CSR) ile de alakalıdır.
CSR, nefes durması, derin bazen hızlı nefes alış ile döngüsel olarak ortaya çıkmasıdır.
Santral Uyku Apnesi ve Cheyne-Stokes kalp yetmezliği olan kişilerin %30-50 ‘unda görülür ve CSA-CSR olarak bilinir.
Doktorunuz size gerekirse bu konuda daha fazla yardımcı olabilir.
Eğer uyku apnesi olduğunuz konusunda bir endişeniz varsa, doktorunuza danışın.
Opioid= Vücutta morfin gibi etki gösteren kimyasal maddelerdir. Ana kullanım amaçları analjezidir. Bu ajanlar merkezi sinir sistemindeki ve gastrointestinal sistemdeki opioid reseptörlerine bağlanarak etki gösterirler.
Horlama için tedavi seçenekleri bir dizi faktöre bağlıdır, ancak iki önemli olan bunlardır:
Burnundan mı yoksa boğazından mı geçiyorsun?
Horlama ve obstrüktif uyku apnesi (OSA) var mı?
ResMed'de boğaz ağrısına ve boğaz ağrısına uyku apnesi olan çözümlerimiz var. Bu, hem hafif hem de orta düzeyde OSA'nın yanı sıra daha ciddi OSA vakalarını içerir.
Uyku apnesi olmayan boğaz ağrısı
Uyku apnesi için test yaptırdıysanız ve apne hipopne indeksi (AHI) 5'ten küçük bir skor elde ettiyseniz bu kategoriye girersiniz. AHI'nızın ne olduğunu bilmiyorsanız, taranmanızı kesinlikle öneririz. Aksi takdirde, yanlış soruna bir çözüm getirme riskiyle karşı karşıyasınız.
ResMed'de, boğaz horlama için en etkili tedavi seçeneklerinden birinin, sadece ağzınıza uyan ve uyurken alt çenenizi öne tutmaya yardımcı olan özel yapılmış bir cihaz1.2 olduğuna inanıyoruz - bu da, boğazınızın arkasını açık tutmanıza yardımcı olur .
Bu cihazlar birçok isimle gider, ancak bizim için bir mandibular yeniden konumlandırma cihazı (MRD) ve adı Narval CC ™ * olarak adlandırıyoruz.
Burun burcu mu? O zaman MRD'ler muhtemelen senin için değil. Spreyleri, burun şeritlerini, çene kayışlarını ve daha fazlasını içeren seçenekleri araştırmanız gerekir. Öneriler için ülkenizin uyku birlikteliğini ziyaret edin.
Hafif ve orta derecede obstrüktif uyku apnesi olan boğaz horlaması
AHI seviyeleriniz 5 ile 30 arasındaysa, ResMed hem Narval MRD hem de tam bir pozitif havayolu basıncı (PAP) terapisi seçeneği sunar. MRD'ler hafif ve orta derecede OSA ile horlayanlar için PAP tedavisine klinik olarak kanıtlanmış bir alternatiftir ve ilk intens tedavisi seçeneğidir.4,4,5
Kullanıcılar, CPAP üzerinden sözlü cihazları tercih etme eğilimindedirler, bu nedenle daha uzun süreler için onları giyme eğilimindedirler.6 Bu daha yüksek benimseme kolaylığı, CPAP7 kadar etkili oldukları anlamına gelir.
Şiddetli OUA ile boğaz ağrısı
AHI seviyenizin 30'un üzerindeyse, uyku doktorunuz PAP tedavisini ilk tercih olarak önerecektir. APAP, CPAP ve iki seviyeli terapi dahil olmak üzere farklı PAP tedavisi türleri vardır. ResMed, PAP terapinizi mümkün olduğunca rahat ve müdahaleci olmayan bir hale getirmek için eksiksiz bir maske, cihaz ve aksesuar yelpazesine sahiptir.
PAP tedavisini desteklemediğinizi kanıtladıysanız, uyku doktorunuz MRD reçete edebilir. Aslında, türünün en büyük çok seviyeli çalışmasında, düzenli olarak Narval CC kullanan ciddi OUA'lı kullanıcılar, AHI seviyelerini hafif ve orta derecede OSA değerine sahip olanların% 50 oranında azaltma olasılıkları gibi görünüyordu.
Horlama tedavisi için diğer seçenekler arasında cerrahi ve radyofrekans tedavisi yer alır.
Evde, hastahane, şifahane, tatil vb. konumlarda uyku testi yapılabilmekteidir. Uyku testi, yada polisomnografi, gece uykusu sırasında hastanın beyin dalgalarını, göz hareketlerini, solunum faaliyetlerini, kanındaki oksijen miktarını ve kas akitivitelerini ölçerek yapılan incelemedir.
Oksijen konsantratörü (bazen “oksijen jeneratörü” olarak da bilinir), oksijen ihtiyacı olanlara oksijen vermek için kullanılan tıbbi bir cihazdır. İnsanların kanlarında düşük oksijen seviyelerine neden olan veya sonuç veren bir durumları varsa buna ihtiyaç duyabilir. Oksijen konsantratörleri normal olarak doktor tavsiyesi üzerine reçete edilerek elde edilir. Oksijen konsantratörleri (yoğunlaştırıcıları) bir elektrik prizine veya bataryaya takılarak güçlendirilir. Eğer yoğunlaştırıcı elektrikli bir batarya ile çalışıyorsa, bu batarya bir prize takılarak şarj edilmelidir. Birkaç parça bir kompresör, elek yatak filtresi ve devre kartları dahil bir yoğunlaştırıcıyı oluşturur.
Bir oksijen konsantratörü bir sıkıştırma aparatına sahiptir, ancak sıkıştırılmış oksijen veya bir oksijen tankı ile karıştırılmamalıdır. Bir tankın dağıttığı belirli bir oksijen miktarına sahip olmasına rağmen, bir yoğunlaştırıcı havada süzülür, sıkıştırılır ve sürekli olarak hava verir. Hava beslemesi asla bitmeyez. Sıkıştırılmış havayı yeniden doldurmak yerine, yoğunlaştırıcının sadece güce sahip olması gereklidir.
Bir oksijen konsantratörü, bir pencere klima ünitesi gibi çalışır: dışarıdaki havayı alır, onu değiştirir, filtreler ve yeni bir formda oksijen olarak sunar. Bir oksijen konsantratörü hava alır ve kanındaki oksijen seviyesi düşük olması nedeniyle tıbbi oksijen gerektiren kişiler tarafından kullanılmasını sağlar.
Tıbbi Oksijen Güvenle Nasıl Kullanılır?
Oksijen Tankı Nedir?
Oksijen tankları, basınçlı bir kapta oksijen veya sıvı oksijen tutan bir tip depolama sistemidir. Bir oksijen tankının boyutu ve görünümü, kullanıldığı yerde ve hareketlilik gereksinimlerine bağlı olarak değişebilir.
Medikal Terapi’de Oksijen Tüplerinin Kullanılması
Oksijen terapisi, doktorların reçete ettiği oksijeni tanımlamak için kullanılan terim, tıbbi oksijen tüpü ve uygun bir solunum cihazı gerektirir. Doktorlar acil servislerde oksijen tedavisi, cerrahi işlemler sırasında ve tıbbi bir durum için oksijen gerektiren hastalar için uzun vadeli olarak kullanırlar.
Uzun süreli oksijen tedavisi aşağıdaki tıbbi durumlar için gerekli olabilir:
Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı
Pulmoner Hipertansiyon
Konjestif Kalp Yetmezliği
Kistik fibroz
Akciğer kanseri
Alfa 1
Oksijen Verme
Oksijen tüpünden bireye oksijen alınması genellikle maske veya burun kanülü gerektirir. Maske ve burun kanülü genellikle bir hortum vasıtasıyla depoya bağlanır. Daha sonra bir kişinin yüzüne ağız ve burun üzerinde bir maske yerleştirilir. Burun kanülü doğrudan burun delikleri içine yerleştirilir.
Oksijen tüpleri basınçlı oksijen bulunduran konteynırlar olmasına rağmen, çeşitli farklı ortamlarda ve durumlarda kullanılırlar. Tıbbi oksijen tüpünün uygun kullanımı ve boyutları, doktorun en uygun olduğunu belirlediği tüpün boyutuna göre değişecektir.
Medikal Oksijen Tüpünün Güvenliği
Ev ve portatif oksijen depolarını kullanan pek çok hasta, tankların depolanmasının güvenliğini merak etmektedir. Tankların kullanılmasında ve depolanmasında özen gösterildiğinde, yangın ve diğer tehlikeler en aza indirgenir.
Geçmişten günümüze gelen oksijen konsantratörünün tarihçesini hiç merak etmiş miydiniz ? Tıbbi amaçlar için oksijen kullanımı 1800’lü yıllardan beri sürerken, modern oksijen yoğunlaştırıcı teknolojisinin kullanımı oldukça yenidir. Günümüz oksijen depolarının oksijeni fiziksel olarak depolayan oksijeni günümüz oksijen yoğunlaştırıcıları ile çevreleyen havadaki oksijeni çekerek, hastalara teslim edildiğini görmek ilginçtir.
Oksijen ilk defa 1772 yılında İsveçli bir kimyacı olan Carl Wilhelm Scheele tarafından keşfedildi. Ancak İngiliz bir araştırmacı olan Joseph Priestley, 1774’te bağımsız olarak oksijeni buldu ve bulgularını Scheele’nin yayınlanmasından üç yıl önce yayınladı.
İlk olarak oksijen kullanımının 6 Mart 1885’de York, PA’da pnömoninin tedavisi için oksijen kullanan Dr.George Holtzapple tarafından yapıldığı kaydedildi. Sonrasında 1887’nin ilk dönemlerinde yeterli miktarda oksijen depolayan bir cihazdan bir kadın oksijeni kullandı.
Otomatik CPAP Taşınabilir Oksijen Konsantratörü ile Özel ve Kurum Hastalarına Kaliteli Hizmet